32 Week 4 Day

Haii mommy, ada tak mommy yang berusia kandungan sama macam saya, merasa sakit celah kangkang, nak jalan, masa nak naik tangga , asal jer nak melangkah akan rasa sakit di celah kangkang..adakah Normal? #pleasehelp #ingintahu

2 Balas

Hi, sy pun sama dgn awak. Due 4/9 nanti kan? Sy pun sakit dkt tmpt yg sama, dah 2 minggu lebih jugak ni rasa sakitnya tu. Sakit sgt nak angkat kaki pun gigil2 tahan sakit. Kena pakai seluar sambil duduk. Kalau pakai seluar masa berdiri, sy hanpir nak jatuh sbb x blh berdiri dgn sebelah kaki je. Pastu bangun dri katil pun sakit sgt2 dkt bhgian pelvik ni. Tapi normal je. Btw masa pregnant anak sulung dulu, sy sakit jugak tapi x seteruk skrg ni.

2y ago

Ouhh 9/9. Haah normal, actually smlm sy bru g cek swasta sbb x tahan sakit, doc ckp normal then bila scan sbb baby sy besar, chubby. Hihi sabo je lh tahan sakit lg

sy pun rasa benda yg sama sis... bahagian ari2 mmg rasa sakit bila bgun dri duduk kena ampu sikit bru boleh jln.. bby dh mkin berat🤭

2y ago

hahaha sama2.. kita sama2 enjoy utk bby kita ni😘