Susu untuk ibu

Haii mommies. Sy nak tanya, susu apa ya yg sesuai utk ibu mengandung minum sepanjang hamil ni? #anakfirst

15 Balas

Boleh try susu enfamama. Tapi doc ada ckp susu khas untuk ibu mengandung ni mostly ada gula tambahan. Kalau risau tersangkut gdm , boleh je try minum susu biasa macam dutchlady, farm fresh, fernleaf dan nespray. Yg penting vitamin dan calcium cukup dan mengikut selera kita🥰

2y ago

Owhh susu biasa boleh eh? Sbb Sblum2 ni pun biasa je minum nespray dgn fearnleaf. Klau yg tu boleh minum, boleh teruskan je 😄

Saya minum susu kotak HL saja.. Saranan doc jugak tu... Sbb susu mengandung gula sgt tinggi... Dia takut sy sangkut gdm, sbb sy tinggi bmi kira obes lah... tapi Alhamdulillah sy jaga pemakanan sy mmg x sangkut gdm.. Ni dh nk bersalin, tggu hari je.. 😊

Saya minum susu anmum materna perisa asli.. baru jaa start minum, tapi tiap kali minum mesti rasa nak muntah.. mungkin tak kena sangat kot, lepas ni kena beli yang perisa coklat punya. 😅

sy minum susu frisomum.. itu ja yg boleh msuk.. dh try anmum tp rasa nk muntah.. boleh ja try susu apa2 yg sis boleh masuk..🥰

2y ago

saya minum susu soya amway perisa buah²an.. dan susu badam.. sbb saya minum susu lmbu muntah..dri sblum hamil lagi muntah klau minum susu

Balance diet sangat penting dan tak perlu minum susu. Kecuali badan kekurangan zat dan doctor recomend baru lah perlu minum susu.

2y ago

Owhh okey2. Thanks 😘

Better check tanya doktor dulu sis. Setengah susu utk ibu ada tinggi gula.. Takut sangkut gdm plak

2y ago

Ohh okeyy baik2. Terima kasih 😘

saya minum susu anmum materna perisa coklat sbb tak lalu perisa asli

2y ago

Anmum ye. Ok, terima kasih suggest 😘

sye minum susu kambing yusmira..elakkan anak demam kuning..wallahualam.

2y ago

Yusmira? Tak pernah dgar pulak. Boleh tgk2 nnt. Thank you mummy 😘

Gotmek. Pricey sikit tp berbaloi. Sedap, takde bahan pengawet

Sy minum susu mamadil susu kambing tak Hamis sedap berkrim

2y ago

Ohh mamadil. Ok2, terima kasih suggest ❤️