Susu yg sesuai

haii momies semua...untuk 15mnggu nie susu yg sesuai untk mngandung apa.... Pertama Kali nak mnum#firstbaby #firstmom

15 Balas

Test free sample dulu sis.. Nnt da beli rugi pulak klu x serasi. Kt fb ramai ibu2 share link kt group sample. Anmum, Similac Mom, FrisoMom,dll. Masa sy test dlu minum susu2 ibu jd cirit birit, jd sy rujuk doc. Doc kata mgkin janin kecil lg jd badan sy x serasi, start 2nd trimester bru minum balik. Alhamdulillah dah x cirit birit. Masa 1st trimester sy minum fernleaf shj.

banyak susu yang terbaik untuk ibu mengandung seperti susu jenama Anmum ke sis boleh tengok2 susu mana yang sis inginkan tetapi kena baca arahan ye sebab ada setengah susu tak sesuai untuk ibu mengandung seperti susu jenama Omega itu untuk orang2 tua saja dan tidak mengandung.

try dlu susu sample. rugi beli bnyk² end up xblh nk mnum. maklumlah bla pregnant ni,ragam lain maciam 😅 sy dlu p bli anmum. xblh mnum langsung. 2 kotak beli. lastnya ke tong sampah. ni ank no 2,sy beli susu teping duthch lady je. susu HL xkene dgn tekak

Saya tanya dr dia kata full cream okay cuma jangan amik yg berperisa mcm pisang strawberry ke tu semua manis, boleh amik yg plain. Saya sepanjang hamil ni minum dutch lady low fat, baru nam tukar full cream sbb dr kata perlukan fat tu jgak utk baby

first pregnant dulu sy anmum,second xamalkan cuma ada lh minum..sy minum susu dutch lady kotak kecik2 tu, yg third ni sy nk cuba susu r rayyan😂 hrp2 masuk lh tekak nnti..tp rasa xda mslh jgk bab tu😊

Saya pernah cuba dua. Similac Mum rasa vanilla, okay dan kurang manis. Anmum Materna rasa chocolate, sedap tapi agak manis. Similac Mum lebih membantu untuk pegi tandas dari Anmum Materna

cuba dulu susu sample. takut nanti tak boleh masuk dengan tekak. macam saya 1st time pregnant..saya minum susu Anmum. Alhamdulillah ngam

susu HL . doc pun ada sarankan sebab dalam susu tu siap ada folic acid . doc tak sarankan susu tepung sebab tinggi gula boleh dapat gdm 😊

2y ago

haah yang dalam kotak ni 😊

better minum susu macam HL ke farm fresh ke dutch lady ke. Susu preggy ni kebanyakkan nya tinggi gula. Boleh buat awak ada gdm

Apa2 susu pun boleh (kotak/bancuh) . Klu ragu2 cuba dptkan sample dlu, cuba minum. Klu serasi, blh beli yg besar.