Melahir awal dari due date

Haii mom skrg saya sudah 35week, nak tanya kalau selalu mengeras jak perut, kadang2 sakit.. Buat kerja apaa dah hilang sakit nanti2 msti ada datang sakit2 mengeras.. Normal ke? Andai kata nanti saya melahir awal takda apa2 ke? 35week 8bulan sudah kan.. #firstbaby #seriusnanya #bantusharing #mommybuntu

2 Balas

Susah nak tentukan mengeras tu tanda nk lahir atau tak.. seelok2 yer jumpa doc kalau nk kepastian.. Kehamilan selalu yer akan matang pada 37 minggu.. Mcm sy hari tu 2 minggu sblm due dh bersalin sbb air ketuban kurang tp xrasa apa2 pun sama ada darah turun atau air ketuban turun.. G hospital nk check thyroid tau2 doc suruh admit n ready utk bersalin..

saya pun mengalami nya sekarang 32w baby kjp mengeras tapi aktif bergerak,