Pergerakkan bayi

Haii mom , pada padangan ibu semua. Adakah gerakkan bayi pada 26 minggu hanya 2 atau 3 kali sehari itu sihat ? Tidak terlalu kuat .

2 Balas

Yaa sihat , jangan risau . For now hanya slow dia bg untuk bermanja . Tapi sis pantau la kitaran dia tendang atau bergerak waktu mana . Cuba sis pantau start pukul 9 pagi ke 9 malam . Cukup 10 tendangan tak . Memudahkan sis nak kira nanti 28 weeks serta compare dgn waktu sis pantau 26 weeks tu . Lebih kurang atau berbeza sedikit . And selalunya masuk 30 weeks tendangan baby akan mula kuat dan nampak real perut sis bergerak hehe . Harap membantu ☺️

kalau ikut nurse KK di tempat saya, pantau kira gerak baby pada week28.

2y ago

nurse saya dah suruh buat kira pergerakkan bayi . tapi saya sendiri tak boleh nak kira . sebab dia tak gerak . gerak pun sikit sikit je.