Bedung baby

Haii korg,nk tnya kain bedung tuu kain lampin ke?? Lpastu ape beza kain lampin,napkin n blanket??? First mom,xtau beza

5 Balas

kain lampin tu yg diapers baby dulu2 tu. kalau awak takde nak guna cloth diapers, better awak beli kain bedung saiz besar terus, tak perlu beli kain lampin. blanket material lain, selalunya tebal sikit untuk selimut. boleh buat bedung kalau tempat sejuk. baby bawah setahun tak digalakkan bagi selimut loose. kalau takut baby sejuk, waktu NB boleh bedung, lepas NB stage better cari sleep sack terus.

awak beli kain bedung yg kene lipat sendiri TU taw ...jgn beli yg dh instant . baby gebu..xmuat dh.. blanket anak sye xpakai .. dh 3y ni baru gune...mmg kain bedung ni function sgt..dh besar sikit pun Masih gune ikat kat leher time makan kat luar.. (cover baju Kotor)

7d ago

Nk beli instant pun boleh tp yg zip. Standby 1 je utk buat check up anak kt clinic. Baby no 2 saya guna tu senang & cepat time nk timbang or inject. Dr rumah pakai pampers pastu bedung & zip. Kt kk unzip then bila settle zip. Kk saya jenis padat so kalau nk bedung guna bedung lipat tu dah kena petir dgn nurse. Tak rupa bedung dah

Hye mom Kain lampin dan napkin sama sis Kain bedung selalunya size dia besar sikit dari kain lampin Tapi kalau newborn kain lampin boleh juga untuk buat bedung baby newborn Blanket ni selimut baby sis Guna waktu baby tidur

5d ago

sy tiga2 anak sy guna napkin tu je utk bedung..anak sy pun jenis x besar.. jd muat je nk bedung.. sy ada jgk beli kain bedung yg dlm shopee yg jenis kain mcm napkin tp saiz besar sgt.. bila nk bedung anak rasa mcm tebal pulak.. jd baik guna napkin yg biasa tu je..skrg mcm2 jenis instant bedung ada dah.. boleh cuba cari dulu..

Kain lampin dan napkin sama. Sesuai untuk kain basahan aka diaper baby Kain bedung ni untuk bedung baby. Blanket ni selimut. Yang ni tak beli takpe. Boleh guna kain bedung untuk selimut baby sebab kain bedung ni besar.

kain lampin boleh buat bedung, kain bedung biasa saiz besar