Pertanyaan

Haii korang sye dh delay period 4 hari dh try buat ujian kehamilan tpi msih lgi negativ klau cmto boleh ke try pergi klinik check atau tnggu lgi 1 mnggu then bru buad test lgi ya ...

2 Balas

Hai awak. Pendapat saya elok awak tunggu lagi satu minggu baru buat test. Kalau negatif juga baru pergi buat beta hcg. Pengalaman saya masa baru kahwin delay period 5 hari sedangkan period jenis regular. Normal bila kita dah kahwin untuk period cycle berubah due to hormones.

12mo ago

Ohhh okk baik terima kasih

tgu 1w. bru repeat upt kalau x period. guna upt yg kt farmasi tu. more accurate mcm dip n tell ke disclosure ke clearblue ke. tapi selalu nya kalau upt negative nii, mmg x pregnant, sbb upt x detect hormon hcg dlm urine.

12mo ago

Ok baik terima kasihh