SKIP 1MINGGU FOLIC ACID SEBAB DOKTOR TAKDA BAGI.. HAMIL 9 MINGGU?

Haii ibu2.. Nak tanya ni... Semalam checkup baby dha 9 minggu... Sbelom ni ada chekc juga 6 minggu dan dktor ada bagi folic acid utk 2 minggu.. Tp semalam check 9 minggu dktor tak bagi pun folic acid..mggu depan baru nak buka buku.. Takpa ke skip folic acid mcm tu.. Semalam tanya kt dktor.. TAKDA bg apa2 ubat ke vitamin.. Dia ckp tak perlu.. Tggu minggu depan.. Mmg cmtu ke? 😅

5 Balas

Folic acid tak boleh skip ye . Kalau habis bole beli dekat famasi .