Tolak nasi

Haii, dah 2 minggu+ sy x makan nasi. kalini mmg tgk nasi pun kembang leher. makanan melayu memang x dapat nak telan, apa lg yg ada santan and lada kisar or minyak yang banyak. mee & ramen je lah yang boleh telan. ada x yg mcm ni? #tanyasaja

18 Balas

same lah dgn saya, tgk nasi kembang tekak tp fikirkan baby amik juga sikit makan dgn telur goreng & kicap, alhamdulillah boleh telan tp byk nak makan benda2 ringan je😂

hi sis , sma la kita tak dpt makan nasi cuma dpt makan mee je 😂 . smua lauk yg fav fav dlu tak dpt makan juga hmm apa la nasib kan😂

2y ago

kan sis. yg jenis tolak kayu dgn batu je sblm ni haih stress nyaa sabar2 🤣🤣

tak boleh makan nasi xpe. makan benda yg byk khasiat. bykkan buah buahan, sayur sayuran. ramen tu kalau kurangkan.

sy mkn nasi...tp sikit2 je...berat pon makin turun...sbb tgok gulai aym atau sebarag jenis gulai ..mmg nk muntah je ..

2y ago

mee takut gula tiggi plak...sbb mee tu paling tiggi glukos

Rasanya tu biasa kot.. Sebab saya pun sama.. Tengok nasi terus loya

Samaa haha. Nasi tu pun loya nak tgk masa kndungn 3week - 4week

Sama sis. Tp asam pedas saya boleh telan. Kari takboleh

samalah saya pun sis