Mintaa respon nya ibu”

Haii . Bayi saya berusia 12hari . Ada x ibu” yg ada pngalaman mcm ni dkt anak2 … naik biji merah kt muka . Starting prasan lepas kakakk dia terpakaikn bedak . Ada x cara hilangkn merah” tu

41 Balas

bayi seeloknya tak perlukan apa2 'skincare'...risau moisture kulit dia terganggu. dah jadi mcm ni elok la refer doctor

cuba pkai tasneem balm untuk skinz..sy pkai ok..bby sy mse tu nk naik exzema..ppi jd kasar n merah2 . 2-3 hri ok da.

tak perlu pakaikan bedak pada baby.. sebab nanti baby sedut habuk bedak tu boleh datangkan masalah pernafasan pulak.

boleh cuba lotion allano dari amway. sy pun pakai lotion ni utk anak sy. so far alhamdulillah ok je. ☺️

bawa jumpe doc . macam ekzema . bedak xsesuai untuk baby . kalau losyen ok bg saya . ini pendapat saya 🤲

sama mcm ank sy.. sebab pakai bedak terus ada ekzema smpai skg 6bulan.. kulit anak sy jdi sgt sensitif.

Cuba guna skeenz n kalmy dari tasneem InsyaAllah dapat membantu masalah ruam baby

Jangan letak bedak kt baby. Biasakan guna baby face cream. Dia sensitive tu

Sis baby tak perlu pakaikan bedak d muka.. ckup pakaikan lotion baby jak ..

bawa jumpa doktor .. risau nnt kulit bayi makin teruk ..