Keputihan ketika Hamil dan cara untuk mengatasi ?

Haii ada tak mommies di sini yang pernah mengalami Keputihan banyak keluar dan rasa gatal ketika hamil dan ada tak cara untuk kurangkan keputihan melampau itu… ? #keputihan #hamil_25 minggu

3 Balas

First thing first, kena inform doktor. 2nd, cut sugar intake, elakkan roti putih (kalau nak makan roti, wholemeal or sourdough bread), jadikan plain yogurt menu harian (1-2 kali sehari) *advice daripada gynae saya 3rd, jaga kebersihan miss v. Sentiasa lap bagi kering selepas membuang. Pakai panties yang selesa. Cotton panties sangat digalakkan. Kalau ada pakai pantyliner kena rajin tukar, max 2 jam sekali. Tak pakai pantyliner lagi bagus. Tapi kena kerap tukar panties.

11mo ago

Dah Jumpa sis🥰 Thank you sharing🥰🥰

Dah jumpa dr ke belum sis? Dr akan bagi ubat insert. Paling penting, jaga kebersihan, kerapkan tukar seluar dalam. Jangan pakai pantiliner. Pakar2 o&g tak galakkan. Jgn pakai pencuci vagina. Banyak minum air kosong

11mo ago

Sis pakai pencuci vagina Brands Mama Choice je… Thank you sis🥰 lepas ni sis try tak pakai pencuci tu nak tgok mcm mn okey ke tak..by the way Thank you sis🥰

cut sugar...tp last pregnant tu berkesan xjd byk keputihan sbb bila dok rumah saya xpernah pakai sependa..berkesan pd saya

11mo ago

Thank you🥰🥰🥰 lepas ni sis try tak pakai spende waktu mlm pula🥰🥰