Risauuuuuu

hai..anak sy 1y7 bln tpi x Pndai sebut pkataan..fhm bberapa arahan Dan Dia x suka Mkn nasi kita mkn tu..risauuuu

1 Balas

Hai. Cuba mommy bagi pendedahan dengan beri buku dan buat aktiviti sensory. Sebut apa² perkataan bersama anak. Bab makan pula boleh beri makanan lain. Macam mee, meehun, finger food, dll. Pediatric pernah pesan bila makan cuba ajak makan sama² so time makan selain ada bonding, boleh communicate dengan anak dan menarik anak untuk makan. As long anak makan sikit² takpa. Memang risau tapi bila dia dah pandai makan sendiri nanti lama² dia okay part sensory dll