MINUM AIR KELAPA SAAT HAMIL

Hai.air kelapa seawal berapa bilan ye dah boleh minum?Dan kuantiti yg bagaimna & juga sberapa kerap?

12 Balas

Dari 1st trimester dah boleh minum, tapi ikut penerimaan badan masing2. Ada yang tahan, ada yg tak tahan. Untuk selamat, start minum on 3rd trimester. Macam saya, saya pun minum masa dah masuk 3rd trimester 😊 #TAPsupermoms

3y ago

Alhamdulillah 🥰💕💕

sy trimester pertama pum minum. ats penerima body msing2 kot. ada ckp x boleh . tp sy time pregnnt ni rasa nk minum air kelapa je sbb bila minum rasa fresh je . tp air kelapa yg fresh xcmpur gula .

sy baru 13 week setiap kali rase mual, xsedap peeot or badan mesti cari air kelapa minum.. 1 biji 2 sy minum sorang..

bila2 pun boleh. minum berpada. pastikan air kelapa nya bersih(cara penyediaan).

Klu ada kencing manis time pregnant.. Blh ke minum air kelapa?. Teringin rsa

3y ago

boleh tapi asli lah jgn letak gula n ais langsung 😊

sebaiknya 7 bulan ke atas. bergantung pada ketahanan badan juga tu

sy semester 3 baru start minum.. 1 biji sekali minum..

sy xkira masa..klau rasa nk minum .sy minum je..😅

saya dri 7 bulan minum air kelapa.smpi nak dkat brsalin

3y ago

saya 1 biji klpa tu skli.minum..

sya msk trimester 3 br mnum seminggu 3x