Scan x jelas

Hai,ada x sesiapa dekat sini setiap kali scan x jelas?sy dh 3 kali scan mcm kurang jelas gambar dia

3 Balas

Kurang jelas apa sis? Gender? Baby's growth? or what. Kalau untuk gender, sy sarankan pergi klinik/hospital swasta lain. Macam pengalaman sy, 20 weeks doktor di KKIA tak nampak langsung gender. I think because machine tak canggih sangat. Selepas tu sy pergi Gleneagles Hospital, gender baby jelas dan perkembangan bayi pun segalanya lengkap doktor bagitahu. Contohnya, berat baby, heartbeat baby, isipadu air ketuban, kedudukan uri dan lain2. Wajah baby pun bagi tunjuk, cuma belum clear sangat. So nasihat sy, pergi la klinik/hospital swasta lain. Scan dengan certified sonographer lagi puas hati. Boleh google clinic yg ada sonographer mengikut negeri sis.

2y ago

Sis @suryati sofian, normal la tu tak jelas kalau scan di KKIA. Doktor memang akan check perkembangan bayi juga ketika 20w tapi kalau mcm nak tahu jantina or tengok gambar baby, memang x clear. Better pergi swasta ya buat detail scan/2D.

scan ape? early scan ke gender scan ke detail scan ke? kalau gender tu biasa je x jelas sbb bby kdg2 xnak tunjuk lagi.

2y ago

cube pg klinik lain. mybe sbb bru lagi x smpai 8w. thats why x nampak. ade org 10w 12w bru nmpk. 20w tu scan detail.

Pergi swasta, sy pergi sonovision terang sgt scan..