TIPS DARI WAD SEHINGGA LB DAN BERSALIN

Hai. Yang saya kandung sekarang Ini merupakan anak sulung saya.. saya tertanya tanya macam-macam.. timbul pelbagai soalan dalam kepala.. banyak jugak saya google.. youtube.. tanya kawan2.. tapi saya tetap rasa tak cukup ilmu.. boleh tak kongsii pengalaman dari wad sampai bersalin.. apa yang perlu dilakukan? Kalau dapat.. saya nak cool dan bersedia mental fizikal.. tapi saya tak boleh kalau saya tak tahu apa perlu saya lakukan? Maksud saya.. saya nak tau.. kalau dekat lb nanti.. contoh.. kena teran bila.. boleh curi mafas teran 2x tak, pastu kalau contrction tu berhenti saya bernafas mcm biasa baby tak masuk semula ke? Macam2 lah saya nak tau.. sekarang tengah tunggu hari je ni..

1 Balas

puan ada ig x?? puan blh try folo ig yg sy bg ni..dia byk share ilmu ttg bersalin.tenang...sgt2 bermanfaat smua.ilmu yg di share...nama ig dia eja _confinementhelper..mg ia dpt mmbntu puan..mg dpmudahkan segalanya..aamiin