Kuning pada bayi

Hai warga asianparent, anak saya baru berusia 4 hari, pada 2 hari lepas kandungan kuning anak saya 10.9 mg/L tapi tidak nampak ketara pada bayi saya pada masa itu , akan tetapi pada hari ini , kuning nampak semakin banyak pada bayi saya, saya berasa risau pada anak saya berapa lamakah kuning ini akan berlangsung? Ada tips2 tak untuk mengurangkan kuning pada bayi ini ? #anakpertama #ayahsayanganak

1 Balas

sekadar berkongsi pengalaman, saya rajin minum air cincau dan rajin susukan bayi, bila pergi klnik kuning semakin turun, sampai 1 tahap kuning tu ok mengikut berapa hari bayi dah lahir,nurse dah xsuruh cek kuning lg,lebih kurang dlm seminggu ke 2 minggu jga msa tu

2y ago

selalunya kuning ni dalam seminggu dua ye ?