baby kahak

hai tolong saya ... baby saya baru sebulan. tp dia mcm ada kahak nafas berbunyi. tido tak lena dah pergi hospital tak jadi apa.

8 Balas

1)Akk sama jugak u bole ambik Daun sireh Dan sapu vicks panaskan letak Dekat dada dah belakan badan... 2) Cari Dekat lazada atau pergi terus baby shop ade balsam bawang putih..elok sangat daripada vicks Biasa.. Sapu itu sentiasa hidung , dada,belakang telinga leher semua dua kali sehari lepas mandi 3) klu 2 pun tak dapat Cuba ambik kulit bawang putih..Masukan dlm satu kuali letak kayu, kenakan dengan api, Biar dekatkan dengan baby... Biar Baby hidu..akk duduk sebelah Takut baby kena Panas.. 4) klu hidung dia ade sumbat selsema, pergi beli sedut baby.. Alah giant baby shop Farmasi semua ade.. Sedutkan Saya ade alami baby kahak 1 bulan.. So sye tahu perasaan ibu cam mane bila kena kahak baby.. So yg ini La..i buat

4y ago

Baby biasa minum air tumbuhan kita time dia org dlm perut.. So Mesti akan dpt kahak cam tu... Biar kan je.. Lama² dah baik

Klu boleh sllu cek cara dia brnfs.. set masa dkt henfon 1 minit dan kira dia brnfs ..klu 35-44 tu nrmal. Klu 50 ke atas tu kira laju sda.. baby sy bgtu masa lahir.. dan usia dia masa tu 21 hari..dia mcm ada kahak , tdr pn mcm brdengkur..pertama sy p cek dkt dktr ..dktr ckp okk..then esok2nya bapa sy dtg d rmh dia pelik knpa sekliling bibir ank sy brbiru trus mlm tu jga cepat2 sy pegi wad kecemasan bila kna cek, trus baby kena tahan..dktr pakar ckp dia sesak nfs ni.. syukur sy cepat2 htr dan syukur Tuhan htr bapa sy pegi d rmh sy klu x ..hrmm. so, jgn trlalu dgr ckp org itu normal kdg2 kita npk baby mcm ok..tp sbnrnya baby susah nak brnfs

4y ago

yeke takotnya saya

Normaltu sis.nti dah 3bulan ke atas dah kurang.tu air ketumban baby yg belum habis keluar,dia akan keluar sendiri melalui muak atau berak.anak saya dah masuk 3bulan dah tkde 😊.kalau risau letak vicks kt dadah sebelum tido ye.nti dia kering

4y ago

Nurses akan ckp benda tu normal.kalau sampai baby dah tkboleh bernafas bawak gi hospital ye.takut jdi terlalu byk,nk kurangkn letak vicks tau awak.tiap malam

Ambik daun sireh Layurkan ats api.. pastu sapu vicks blossom bby.. tekap Kat dada &belakang bby.. balut dgn barut dia.. InsyaAllah kluar kahak.. ank sy bt mcm mn trus muntah lendir.

Normal sis utk baby baru lahir. Anak saya pun mcm tu. Bila besar sikit, lagi beberapa bulan, automatic hilang sendiri bunyi kahak tu

Baby sy pn klu tido kdg dia mcm berdehem, kdg mcm berdengkur. Dah refer 3doktor wktu cek up, sume kata pernafasan dia ok xde mslh.

Normal kalau umur baru gitu. Mandikan air suam, tuam dada tapak kaki and belakang badan. Tepuk2 belakang badan. Sapu Vicks

4y ago

terima kasih. sy risau

Sama mcm sya. G klinik, dorg ckp xde ape😅