Gerakan baby

hai, tmujnji dgn klinik genap 30 week nanti...last 25week...smntara tu, sya ada google2 tntg baby kick ni tp x faham sngt ..sya prasaan, kdg dia x kick kuat tpi rasa ada rasa halus2 gerakannya...kita kena tick tiap gerakan atau kena selang2 gerakan ya ? 😰😰 contohnya dalam 10 minit, dia gerak2 spnjng masa...itu 1 kick kan...selang 5 minit dia gerak lagi sekali, itu 2kick kh ?? atau dalam sejam tu, gerakan kira 1 sja ??? maaf ya, frst time ☹️ ada y ckp 10kick smpai 5pm sja, ada y ckp 9pm..jd sya cnfius...tq #firstbaby #ingintahu #1stimemom #pleasehelp

3 Balas

Kalau kerap kick baby tu still di kira 1 kick. Pergerakan baby untuk complete 10 kick dari 9 pagi hingga 9 malam. Bergantung kepada keaktifan baby tu, lain baby lain masa pergerakan dia. Kita sendiri yang kena alert. Harap membantu😊

3y ago

alhamdulillah sya dh slamat bersalin sis..trima ksh jwpnnya

kira 9 pagi sampai 9 malam (12 jam) 9pg 930pg 10pg 1030pg 11pg 1130pg . . . 9mlm bila rasa baby gerak/kick, tick kat masa dia gerak/kick tu. dr 9pg-9mlm tu kena at least rasa gerak/kick yang nyata minimum 10 kali.

3y ago

alhamdulillah, sya dh slamat bersalin..tq jwpnnya sis..

misi kk pesan tick kick baby gerakan paling kuat . kalau gerakan halus halus tak ambil kira .