puan hasliza

Hai sy org maaf nk bertny... Sy hamil 8 minggu klau ikutkan period sy x dtg.. tp stat smlm sy dh kuar drh smpai ke hri ni, sy dh p klinik smlm?, tp x nmpk pon baby sy, dktr srh sy dtg lps rya, skunk ni sy risau skjap sy ok now darah balik.. tp xdak drh ketul2 cair ja merah ha.. sy risau lah tkt gugur.. syg test mmg positif sblum ni 3 kali test postif.. puan2 rsa cam mna ya..???. Adkah sbb baby baru nak menempel kt rahim so skjap drh kuar skjap x??

17 Balas

hai, ya sya penh alami mcmtu, msa tu preggy 6 weeks 6 days, drh kluar, xp xktul pon, juat cair ja, mcm drh period kjta, sya cek sya positif hamil, tp p hosp, klnik, scan xdk kntung, xdk janin, mcm org xpreggy tp cek upt still pregnant, last ambik drh, cek dkt makmal, dpt thu kputusn dlm 2 mnggu mcm tu, thu dh naik negative, jd sya tutup buku, xdk rzki lg, tp alhmdulillah skrng sya dh pregnant 17 week dh, syukur, allah beri kesempatn pda sya utk pregnant lgi.. smoga awk dn kndungn xdk apa ya..

5y ago

Blum rzki sy sis, baby sy kgguran dlu, x pa lh sy redha walupon ank prtma kan.... Sis ttup bku, lekat plk dlm bpa bln??

klu g swsta dia akn scan bwh..tvs..br nmpk ngn jelas ckit... klu janin tu xjd dia akn kluar sdri..klu janin tu kuat insyaallah dia akn survive... pnglmn sy ms kndgn prtma trun spotting on off slma 2wek..then ggr.ggr ms kndgn 2bln..kntg ada janin xnmpk..pas 2 bln mngdg blk..spotting ms awl 5wek dlm 2ari .. scan tvs nmpk kntg n janin.doc bg dphstn..alhamdulillah spotting bhnti.smga kndgn kedua ni sht.. ape2 sis refer hsptl ye..

Sy pernah alaminya.. Siang dpt tahu kt pregnant tp yg sedihnya malam dah start bleeding.. Msa g hospital Dr x bg ubat kuat rahim ke apa.. Dia biarkn sja.. Lps 2 hari Dr ckp complete miscarriage. Sedih sgt.. Sb msa scan dah nmpk heartbeat. Time tu 7w2d pregnant.

Dulu pernah berlaku pada saya, tetapi memandangkan saya tak tahu yg saya mengandung, saya cuma sangkakan ianya period biasa.. mungkin sb sy alami irregular period. Tapi selang beberapa hari, terkeluar kantung,. Memang belum rezeki saya.

5y ago

Samalh blum rzki sy, sy kgguran 3 arbln hri tu.. x pa lh sy redha😢

Cmna result puan? Sbb sy hadapi bnda yg sama jgk.. drh dh 3 hari keluar mcm period.. sakit sgugut tu ada.. tp xsakit sgt.. dktr ckp klu baby ni xjd akan kuar kantung. Tp smpi skrg xkuar. Mudah2an masih ada harapan. InshaaAllah

5y ago

Sy 3 arbln hri tu, xdak rezeki kita kan.. sy ank first, ermm sedihh

Sabar sis..smoga sis redha...sya pun kguguran 8w, bleeding xhenti...Allah je tau sedihnya kita..tp Allah tu baik..mesti ada hikmah..smoga sis dpt hamil lg lepas ni yee..amin.amin.

ada sakit perut melampau ke? jgn byk fikir..xleh stress.rehatkan diri jgn byk buat kerja.sbb ada segelintir wanita hamil tpi keluar mcm drh haid.semoga rezeki awak..

5y ago

👍👍😊

Sy bleeding on off sampai 12weeks sis.. tapi alhamdulillah skrng dah 6bulan. Doc bagi ubat kuat rahim. Kena banyak rest je. Jangan buat kerja berat. Bedrest is better..

5y ago

Eemm sy kgguran dlu dh, sy nyesal dktr xdak bg pon ubt kuat rhim, ke ap ke, x pa lh blum rzki sy.

kes awk lebih kurang kes sy..itu di panggil bleeding..senang keguguran.sy smpi 13 weeks bertahan tp x de rezeki..bnyk kan berdoa yerkk..harap semua ok

5y ago

Tu lah, dh kgguran dlu dh, xpa lh blum rzki kot, redha ja. Nti usha blk nk try untuk lbh brjga2 lg

Sy baru 7w tdi kluar darah sikit p scan doc ckp ada kantung ja baby x dak.. Lagi 2 minggu doc suh dtg scan balik.. Dah la ank first rasa down sngat

5y ago

Awak buat saya risau la. Saya pun spotting jugak ni. Baru jd magrib td. Risaunyaaa. Ni saya baring je ni. Rehatkan badan