Cyst 3cm mohon bantuN

Hai sy nk bertanya kalau kita dpt thu preg tp dalam masa yg sama kita dpt thu kita ad cyst saiz dlm 3cm lebih.. mcm mn yee nk hilngkn cyst ye???#SeriusTanya #ingintahu

4 Balas

saya pula masa pregnant anak no3 ada bartholin cyst..masa kandungan 7 bulan tiba² membesar n ada bukaan 2 cm..masa tu risau baby keluar awal.. doctor suggest saya jangan banyak berjalan n bergerak.. Alhamdulillah lepas bersalin ok sendiri..Tapi bila sy pregnant no4..ada balik..waktu raya lepas saya banyak bergerak tiba² cyst tu jd besar..baby dalam perut tak bergerak 1 malam.. time Tu saya memang baring je tak berani melasak dah.. pagi baru saya perasan cyst dah kecut..baby pun start bergerak balik.

sye la tu.. bln 1, sye chemical pregnancy, cyst 3 cm.. bln 3, sye preggy btol2, cyst jd 1cm tp ade 3.. x mkn pape pun sis.. ble 12 weeks scan da xde..

24h ago

kes sye bley.. sbb sye scan mse 6 weeks tu ade 1cm.. ble 8-9weeks da xde(swasta).. kt kk buat buku pink tyme 12 weeks pn xde..

doktor kata apa? jangan ambil jamu ke supplement etc sembarangan time pregnant ni. bahaya.

24h ago

cuba follow tu dulu. selalunya bila baby membesar, memang cyst akan kecut sendiri sebab nutrients semua dapat kat baby.

Dia hilang sendiri sis.. dia mengecut slalunya kalau prgnant.. sy sndiri hilang..