Makanan tengah malam

Hai sy nak tya pandangan ibu2 dlm ni.. selalu ibu2 stanby mkanan apa ye tengah2 malam kalau lapa?? Yang senang nak buat.. yg mengenyangkan? Yg xperlu simpan frozen sbb xmo tggu lama.. 😅 Sbb sekarang selalu sgt lapa tgh mlm tp da mengantuk.. nak tido x boleh sbb lapa sgt2.. 😭 Nak makan roti, da xlalu.. sebenarnya sekarang ni makan apa pun xteringin.. tapi serius lapa sgt2… #pleasehelp #bantusharing

35 Balas

saya makan roti. tapi kalau dh hari2 bngun lapar mkn roti mmg bosanlaaa. so tukar2. kdg2 makan biskut cicah kopi. tapi skrg hb sy makin turun so Dr dah xbg minum kopi. cicah biskut ngan susu jela. takkpun makan buah.biasanya buah Oren lah.tapi kdg2 selera sy ni kemain walaupun tgh pagi2 gitu nk bnda sedap and xsihat.sy makan mcd/maggi. tapi ni jarang sekali la merasa huhu.

makan makanan yg senang hadam. jadi tak la menganggu perut time nak tido.. hehe.. minum air susu ok, milo ke.. makan buah2 ke. kalau ade protein shakes, boleh bancuh. kalau sy, biasa ambil protein shakes je. senang.. ( herbalife atau shaklee )

Samalah saya lapar terok sampai takleh tido rasa nak nangis. Masalahnya kalau makan snacks/buah pun tak jalan. Perut still rasa kosong sangat. Kena makan benda berat. So lepas ni nak standby nasi and lauk dendeng yg boleh reheat je.

saya pun lapar tk boleh tahan.. nk tdr tk boleh .. tgh tdr pun bolh terjga la.. haha.. sy mkn ja apa2 yg ada.. mkn biskut roti tk knyang .. lpar blik.. adoiii

siang tu la mkn byk² sis.dinner sblm kol 8.mcm tu la sy buat.sbb sy obes.so nak x nak mmg kene diet sikit.sebab malas nak kene g kk cek bp.lapa mmg lapa.

macam masa mula Dulu MMG take selera tapi lapar Saya buat Milo cicah roti o biskut sikit kalau MLAs Sgt mkn buah epal Merah o hijau tu

Kita sama sis, elok mkn terus bole tido.. hihi. Saya bancuh nestum 3in1 tu.. kadang 2 pket sekali bncuh. Mmg knyg 🤭

biskut? atau myb minum susu. awk nk masak jugak ke mlm? kalau rajin, yg senang nk masak mybe sy boleh suggest telur rebus

Abah Saya bungkus roti canai yg dh siap goreng beli kat Kampung pgi ii, pastu Saya letak dlm peti ais biasa n kukus blik

saya makan tembikai. potong siap-siap simpan dalam bekas tertutup. nak makan ambil je. kadang minum yogurt atau susu