Susu Badan

Hai sy baru 2 hari bersalin. Normal ke susu badan tak banyak.? Boleh tak mummy2 share tips. Nak meriahkan susu bdn.

14 Balas

kita mkn lobak putih since pantang untill now ,ms ngandung minum susu kambing yg botol yg ori tu,dgn horlicks. skng pun masih amalkan jugak. allhamdulilah..susu okay. tp recently ada someome share,dia amalkan halba+habautussaudah=rendam.

Nurse ada bgtau utk awal2 bersalin mmg susu tak banyak sbb baby pn baru nk belajar menyusu..jd demand susu utk baby sebenarnya cukup je...once baby da pandai dan kerap menyusu nti automatik susu ibu akan banyak

normal tu sis...tapi kena jaga pemakanan dan setkan dlm minda positifkn pemikiran[nyatakan dlm minda dan hati sendiri y susu badan anda bnyk..Amen]

Mnum horlicks pun okay sis.. tp depends jugak pada badan masing2..ada yg mnum horlicks tp xbyk jugak susu badan.. kena try and error

normal sis .. kerapkan bagi baby hisap puting kita je nnti susu tu dlm 3 ke 4 hari akan membanyak

Awal² nie normal susu xbanyk.. InsyaAllah cukup untk baby, jgn stress ya, takut drop susu..

Normal je..kerapkan bf baby..insyaallah makin ada susu badan...pemakanan pun kene jaga

Normal jer.. Sy mntk suami urutkn blkg bdan.. InsyaAllah susu kluar bnyk

Normal. Make sure bykkan sup masa makan, minum air suam jg

Kerapkan menyusu.. Mkn sup², bykkn mnum air msak..