susu berkurang

Hai, smua nk tnya knpa susu boleh brkurang.. Sdang kan sbelum ni sya selalu pam susu boleh dpt 7oz (cmpur² blah) .. Tpi lepas susu kan anak secara direct pda hari ke 3, susu jdi brkurang.. Psst: ank sya pramatang jdi sblom ni pam susu antr kt hosptal, skrg dh boleh bgi susu direct

2 Balas

xd la sis . xkurg . sy dlu ank dlm nicu 1bln sy pam pon dpt 5oz sbela shje . tpi bila bby da netek tmbh bby jenis gayut plak mmg pam tu susu tu ciput je ad . bkn sbb susu kurg tpi sbb mmg susu yg d hasil kn payudara sis tu ckop2 tok bby minum je . klau bby xckop susu kencing dy xbnyk sis . tu bru tnde2 susu mak kurg .

5y ago

yekot bby xckop susu sis . bole je try susu cmpo sis . yg pntg emosi sis kne ok . kdg emosi xok pon jejas proses susu nk kelua . smoge bby sehat2 ye sis

jgn stress...bykkn mkan mknn yg blh tmbahkn susu

5y ago

then balik hosp bleh pg berurut...