Bby 10 Bulan Belum Tumbuh Gigi Normal X

Hai.. Slmt mlm semua.. Sy nk tanya.. Bby sy dh 10 bulan tp still x tumbuh2 gigi. Lpstu kblkgn ni bby xnk mkn sgt.. Dua hari lps ad try bagi die bubur yg x di blend. Die xnk lngsung mkn. Lpstu harini mkn bubur blend semula. Masa tghri mkn abes stat ptg dh xnk makan semula.. Hmm.. Sy buntu.. Nk bagi die mkn ape lagi ye.. Any suggestion?

105 Balas

normal kot mommys. sebab anak saya pun MCM tu 😅tapi dah lebih 10 brpa haru baru lah keluar batang gigi nya 2

Doc ada consult dh x perlu bagi makanan blend pada usia seawal 9 bulan. Boleh lenyek atau bagi nasi yg lembik

same anak sy pun mcm tuh juga skrng sy dh mls dh nak masak sbb dia mkn ap yg kte mkn janji x pedas je

baby 10 bulan tk perlu blend dh patutnya, bagi baby makan sendiri. search dkt google finger food

samalah cik. anak saya dah 10 bulan lebih tapi gigi tak tumbuh jua. dah pandai berjalan. risau

samaa tengah lalui umur 10bulan..buntu juga. .dy kluarkan balik mkanan..msih xtumbuh gigi..

anak sy pun lambat tumbuh gigi..masi makan bubur..tapi merangka dan belajar berdiri da

Bagi dia pelbagai masakan mama, atau buat sikit kreativiti.. begini contohnya ☺️

Anak saya dlm fasa reject nasi. Saya buat pasta n mee. Samalah belum tumbuh gigi lg.

normal je...sbb anak sy 10 bulan xtumbuh..10 bulan 22 hari terus 8 tumbuh😅😅...