Macam mana nak naik kan berat badan waktu pregnant?

hai slmat mlm.. Sya da 16mnggu tpi berat badan tak naik² lgi.selera mkan smua ok je.berat badan dri mula klinik smpai skrng tetap sma 45kg..ada tak yg sma mcm sya?

5 Balas

Alahan teruk ke? Sabar ya nanti makin byk bulan mesti asyik lapar nk makan ja,saya 32w pun kdg ada hari selera makan turun dan naik jugak,cuba makan susu + kurma buat smoothies tu,badan pun bertenaga.. saya dulu masa tau pregnant berat turun jgk la,lepas tu dh ok dh.. mkn ja rasa nk makan apa tu,nnti pantang takleh mkn sdp sdp dh

saya dulu pon mcm tu , smpai sekrg dah 20 week berat xnaik2 .. ok ja misi cakap. xyah risau sbb xlebih garisan ok jaa .. nnty beby dah besar berat akan naik lagi bnyak 🤣 kali tuu terlebih hat hari2 selama seminggu kena p cek BP dgn timbang berat bdan ..

17 weeks pun sama tak naik pun berat. Turun naik sekilo je sebab alahan masih kuat 🥲

tq. 😊skrng alahan da x steruk awal pregnant.slera makan pun da ok..

sama la 16w. awak da rse ke bby tendang?

6mo ago

sy 20 week baru rasa mcm geli2 gerak tuu .. tapi perut xbesar .. misi cakap 23 week baru dia active..