Sakit ketika buang air kecil

Hai sis, nak tanya..pernah alami tak rasa macam sakit sangat bila nak buang air kecil tapi bila buang air kecil, air yg keluar sikit jer. Bukan tu jer, rasa nak buang air kecil jadi lebih kerap tapi still rasa sakit ya amat. Tahu tak apa sebab n tindakkan apa yang perlu saya lakukan? Kandungan baru 9 week#firstbaby #bantusharing #seriusnanya

13 Balas

Kencing kotor pun boleh jadi. Boleh check kt klinik. Saya 1st tri slalu jgk kencing kotor ni pstu makan ubat serbuk yg klinik bagi. Skli makan je dh ok balik. Tapi bila masuk 2nd tri, pernah rasa sakit mcmtu tapi check tkde plk kencing kotor tapi doc kk bagi ubat lain. Tapi klau boleh jangan tahan kencing. Bila rasa nk kencing, terus kencing. Banyakkan minum air kosong bagi lawas. Barli pun sedappp klau minum

2y ago

betul, jngn tahan kencing. tu antara sebab kencing kotor

rasanya puan ada masalah kencing kotor ini. pergi klinik bagitau misi ye. nanti dapat ubat. lagi satu banyakkan minum air masak, bila rasa nak kencing, pergi cepat-cepat jangan suka tahan kencing

Bru kena hri tuuu , seres tk selesa kan , tp saya tk pg klinik pun saya just minum air barli je bnyak2 lelas tu lusa dah elok dah , minum air barli tu tnpa gula tw

kncing kotor tu.. bykkan mnum air masak, mnum smpai dh sebu perut pun xpe😅, biar lawas balik.. nt ok la tu

Urine infection. Kena banyak minum air. Biasa doctor akan bagi ural sachet. Better jumpa doctor untuk check.

kencing kotor sis..minum air barli or air kosong byk2..klau blh g klnik doc akn bg serbuk utk lawaskan urine

tu kencing kotor sis , saya 2 kali kena. skg dah 15weeks dah. mmg kerap kena dr suruh jaga2 hehe

Biasanya disebabkan tahan kencing nih sis..& kencing Kotor...banyakkan minum air..😊😊

Simptom kencing kotor atau jangkitan kuman pada saluran kencing. Jumpa doc segera ya.

kencing kotor sis jangan biar kan bahaya gi klinik then bagi tahu doc