Baby 7m cirit birit

Hai siapa ada pengalaman baby cirit? Sehari sampai 6-7 kali. Dh pegi jumpa doktor. Doktor bagi makan ubat tp masih cirit. Pegi lagi jumpa doktor suruh habiskan dulu ubat. Dh 4 hari dia cirit. Saya full bf. Makanan pun skrng bgi bubur kosong je. Buntu dh tak tahu kenapa. Kesian kt baby. Dia aktif je cuma cirit banyak kali.

6 Balas

anak sy pena cirit birit dlu masa tu umur dia 4bulan, sehari mau 10x 😮‍💨...sy pegi klinik swasta dia bg ubat (dah tnya bolehkah baby 4bulan minum ubat, doktor tu ckp boleh jd sy just ok) tp sm jg masih cirit, last² sy pegi gomen, kena admit 2hari then baru ok...time tu rmi bdk kena rotavirus tp syukur baby sy time tu just cirit biasa.

baru baru ni anak saya cirit birit juga umur setahun minum susu formula..tp lepas jumpa doktor 3 kali makan ubat alhamdulillah dah elok dah...doktor bg 4 ubat...cirit birit...buang angin...gastrik...dan satu lagi tak ingat...pastu perut baby saya selalu letak minyak angin...minyak kayu putih...elok dah pastu

baby ada fever? baby bf ke fm? klau fm try tukar susu (upgrade pegi step 2). my baby pnah mcmni, try n error mknn pn still sama, lastly tukar susu alhamdulillah ok dh.

saya anak 7 bulan seminggu nk ke 8 bulan cirit-birit taik sampai warna hijau kelabu ni dh , jumpa doc cuma bg air garam je

dia cirit ada isi ka air saja?? .ank sya smalam berak jugak byak kali sampai 6kali laa tapi ada isis dia xcair