Pengalaman baru

Hai semua. Saya nak tanya bg ibu mengandung 5 minggu mmg akn selalu rasa lapar ke ?. Baru lepas makan nasi tpi tetap rse lapar.😂#firstbaby

5 Balas

Saya pon sama dari awal kehamilan sampai nak dekat melahirkan pon saya makan banyak. Sebab masa tu saya fikir yang saya ni dah berbadan dua. Kadang² tu boleh cepat penat kalau kurang makan semasa mengandung. Badan kurang tenaga kalau dibiarkan kelaparan. Lagi² dah pregnant masa tu kan. 😊 Bagi saya normal kalau ibu² yang mengandung makan lebih dari biasa hahah. Maybe dah ade orang baru kan

Post reply imageGIF
3y ago

Memang pon. Macam² kita teringin tapi kena jaga juga kesihatan badan ☺🤭

makan kerap2.. makan berat hanya pada waktu sarapan, tgahri dan malam sahaja. sebelum waktu makan berat boleh selang dgn buah2an, sayur2an campur (salad) ,minum air masak banyak. bru 5w tu kena jaga tau. jgn smpai naik berat over.. kena bebel boleh tahan lagi.. baby besar yang tak tahan nnti 😆😆 moga dipermudahkan ❤

3y ago

inshaAllah sis nana. saya akn ikut tips sis. tq tau sis❤

Itu perkara biasa.Saya biass lapar masa tengah malam.Cuba makan sikit-sikit tapi kerap.Macam makan roti + air Nestum,Biskut Oat + susu,cereal + buah2 kering..

3y ago

betul tu sis. sekarang saya cuba isi perut dgn makan makanan yg berkhasiat. walaupun keluar masuk dapur mata ni asyk nampak Maggie je. Maggie tu pun satu mcm memanggil pulak suruh makan dia 😂😂

hihi memang macam tu sist, jangan terlalu banyak komsum gula ya masa pregnant,takut gdm so baik elakan dari awal 😊

3y ago

sama lah macam saya dulu , asik je nak minum ais milo,teh tarik 😭😭 masa pregnant 5 bulan positif gdm :,) hari2 kena minum obat gdm dan induce 38 weeks sebab baby besar finally emergency czer :,) so baik sis elakan ya.. tak pe minum bila teringin sangat tapi jangan over sangat hihi

normal sis. sy 5w dh alahan teruk😅😅😅

3y ago

alhamdulillah. saya lagsung takda alahan. tpi tula asyk lapar je pulak 😜