Pendarahan selepas bersama

Hai semua..saya baru hbis pantang..dan baru bersama suami..nifas dah kering..tapi lepas bersama baru perasan mcm ada darah..darah fresh mcm drh luka..sebab apa ya?bila seluk cottonbud lagi sekali dah xde darah tu..tu darah apa ya?saya x sakit apa2 pun lepas tu#ingintahu

5 Balas

Pantang 60 hari. Pantang bersama suami 90 hari sis. At least bg rahim rehat sepenuhnya dulu ya. Pantang bersalin 60 hari. Lepas habis pantang, awk kena start pantang semula 90/100 hari bersama suami. Bagi rahim rehat betul2. Rahim blm mengecut sepenuhnya lagi. Nnt next pregnancy badan sis akan rasa bisa2, badan kaki cepat membengkak. Badan akan jd double triple letih.

boleh tahu awak da berapa hri bsalin? selepas 45 hri atau 100 hari masa awak bersama tu? Klu bawah 60 hari, mungkin darah nifas atau luka kt dlm.. better stop dlu bsama..

Darah nifas atleast kena 60hari. Sbb kadang darah tu stop tapi tiba2 kluar balik. Kalau tak pasti better tunggu 60hari.

dh lebih 60 hari ke bersalin? tempoh nifas maksimum 60 hari..

9mo ago

nifas mmang on off sbb tu islam letakkan paling maksimum 60 hari..

Better jumpa dr takut infection