Perasa untuk baby @ mirepoix

Hai semua. hari ni nak share paste untuk baby yg boleh membangkitkan selera baby untuk makan. paste ni dipanggil mirepoix. bahan2 sangat mudah. bawang holland 1 cawan celery setengah cawan carrot setengah cawan tumis semua bahan dgn unsalted butter @ minyak masak sehingga masak. sejukkan. dan blender halus. simpan dlm bekas air batu senang sekali guna ambil 1 kiub. boleh guna letak dlm sup sebagai perasa, goreng ayam tumis dgn mirepoix ni pun boleh, sebagai paste utk pasta baby..macam2 boleh buat. ikut kreativity mummy ya.

Perasa untuk baby @ mirepoix
6 Balas

sesuai untuk baby 6 bulan tak?

4y ago

boleh.anak saya 6 bulan saya buat sup letak mirepoix ni, letak isi ayam, sayur sawi, beras frozen.dah siap masak blend halus, selera anak makan.

so oily food for baby ke...

4y ago

baca bagi habis dear..sebagai perasa utk baby sahaja

sedappp

👍

😍