Gugur atau tidak

Hai semua. Sy pernah gugur dec23 haritu masa 6w, keluar darah sikit² lepastu keesokkannya kekuar berketul² jd konpem la dh gugur. Bulan jan24 haid sy lewat. Sy cek upt 3x semua +ve. Masuk minggu keenam harini keluar darah lagi. Saya cuba sedapkan ht tu cuma darah implantasi je. Pegi scan masih nampak kantung tp heartbeat anak xnampak. Dokto kata serah pada tuhan saja. Doktor just bg ubat iberet saja sbb tkanan darah sy rendah. Dia kata biar je darah keluar biasa smpai 5hr. Kalo xberhenti juga tgu smpai 2mgu dan scan smula. jika ada kantung, adalah baby. Tp sy perasan darah sy cam haid. Ada ketul² daging juga keluar cuma xmacam masa dec23 haritu. Saya cuba sedapkn ht yg baby masih ada. Tp saya juga fikir sy dh gugur kali kedua sebenarnya.. ada tak ibu² yg pengalaman dia sama cam sy tp kandungan masih selamat hingga akhirnya? Ini anak no4 kami. 2 abg dia dh usia 10 dan 7y. Dec23 tu kandungan ketiga sy. Ini yg keempat kandungan sy.

1 Balas

hai sis sy ad pengalaman sblum ini bulan 1 sy check upt +ve lepastu tiba² bleeding setitik darah kemudian malamnya turun darah bnyk mcm ketul² sy pon da redha mungkin sy gugur lagi..kemudian sy pergi ke klinik untuk confermation keguguran masa doc scan tu memang nampak ad kantung lagi dan doc bagi ubat kuatkm rahim...tapi balik rumah dalam 3hari darah still keluar non stop mcm darah period so hari ke 5 sy terus ke hospital ...doc sana buat tvs scan terus alhamdulillah masih nampak kantung 5w4d cuma nya upt sy da -ve masa dekt hospital jadi doc buat temujanji 3minggu untuk repeat semula upt ,beta hcg dan tvs scan.moga ad rezeki sy ...

3mo ago

awkk..lebih kurg mcm sy.risau sgt..tgh bleedg sikit2 tp merah pekat..doc tahan wad cuma amik darah je x bagi ubat apa2 pun..tak tahu dpt btahan ke x..