Obesiti dan hamil

Hai semua. Sy nk tanya, sy obesiti berat lebih 110kg, dan tahu² hamil anak kedua. Sy buntu sebab sy masih dlm proses nak trun kan berat dan risau kalau mengandung, berat mencanak naik dan banyak risiko. Ade ke sama dgn sy? Kamu semua diet mcm mana yaa?

2 Balas

saya obese gak , doktor sarankan jaga makan. bmi 32 , dia kata lebih 30 😌 . now tengah diet makan & tak minum manis. sebelum ni tiap masa makan. now limitkan nasi 2 kali sehari. selebihnya kalau lapar, buat kudapan . baru start je sebab baru buat buku pink, so tak turun lg beratnya😂

2y ago

Ok ok baik. Mekaseh yaaa. Sebb sy rasa down sgt

awak makan set hamil Shaklee untuk kawal berat badan semasa hamil

2y ago

Ok ok nnt sy cari. Mekaseh yaa 😭 sbb sy terlalu risau n mmg rasa down sgt