Rase anak gerak brape w?

Hai semua sy nak tau bile kite bole rase gerakan baby .. pada week keberapa ye ? #ingintau

12 Balas

sy 1st preggy seawal 14weeks. rasa mcm jentik2. masa 12weeks rasa letup2 halus. depends pada badan masing2 ataupon pada kedudukan placenta. klau placenta yg dduk dkt depan perut mmg lmbat sikit rasa prgerakan baby. tp klau placenta dduk dibelakang (posterior) dekat dgn spine, boleh rasa awal prgerakan baby

Saya 20w 3d, rasa gerak tapi ingatkan apa benda angin ke apa… Lepastu doc kata tu gerakkan baby. Rasa mcm dia korek2 halus dr dalam… 😅 Ni masuk 22w aktif jugak dia gerak tapi rasa bubble2 lagi belum rasa tendangan kuat lagi. Halus je dia gerak… Makin lama makin terasa jugak la. Anak first😘

Untuk 1st time pregnancy paling awal 20week.. 2nd pregnancy and above 18 week.. Tapi kalau dah rezeki rasa awal, sebelum 20 week pun dah boleh rasa..

sy Yg first nak msuk 20w.Yg second dlm 18w dah boleh rse geli2 20w dah rse kuat sikit gerak dia..

sye 17w dah rse bby gerak. no skng 21w lgi mcm tedg2 bola. mlm2 sush nk tdo aktf

saya dapat rasa 14 weeks . rasa macam kena jentik dalam perut tapi slow je .

sy 18w dah rasa sis. mcm ada yg korek² dari dalam

saya baby first masa 18minggu sis ..

paling awal 15week, paling lmbat 24 week

20w keatas. Ada yg awal ada yg lewat