kencing manis mengandung

hai semua. sy dlm 18week 4 day skrng, ari tu cek gula 5.8 lepas mnum gula jdi 8.2.. dr kata sy kncing manis .. da tak tips tuk cntik kn bcaan gula .. mknn mnis smua da cut da skrng ni mngis d bucu katil jer tahan ati nak mkn.

1 Balas

Rajinkan buat kerja ringan especially lps mkn manis. Senaman ringan preggy. Jln keliling taman. Buat apa sahaja yg buat kita berpeluh so kita tahu gula yg kita mkn dh digunakan & merangsang function pancreas utk hasilkan insulin lebih efektif. Cuba la.