Assalamualaikum..

Hai semua.. Sy dah slmt bersalin on 36 w 5 d.. Tp bulu2 rambut byk dekat lengan & kaki.. Muka ada sikit. Boleh buang tak atau nti dia luruh sendiri ye??

12 Balas

Sy bersalin 36weeks 1days. Ni bulu dah kurang ni. Ni second day kalau tk silap. Masa lahir tu lg penuh bulu. Dia gugur sendiri. And now dah setahun lebih dah. Clear licin muka dia 😂

5y ago

Boy😂

Jgn cukur Tau sebb Saya dulu waktu lahir pun lebat jugak bulu siap terbalik lagi.bulu semua menegak ke atas.nanti besar dah xde dah.

5y ago

Yeke.. Ok Baik2. Tq sis

Akan luruh sendiri sis.. Dont try to shave or wax.. Normal je tu sis.. Dont worry..

normal sis ...baby sye dlu lebat bulu kat telinga . naik 4bulan xda dah bulu tu

5y ago

Hehe ..

Org kata bulu lebat BBY tu sejuk je perangai nnt..In Shaa Allah..

5y ago

Alhamdulillah.. 😍

Awalnya bersalin ..serah diri ke atau pintu rahim da bukak..

5y ago

Ooo okay ...Alhamdulilah semuaa nyaa selamat... Baby kena cucuk matangkan paru2 tak?

Normal .. nnti hilang sndri bila bby membesar

bulu tu byk dekat awk or baby?kalau baby itu biasa.

5y ago

itu biasa..nanti dia dah byk bulan akan hilang or xnampak pun..jgn dicukur,rambut bolehlah nak cukur.

tu normal sis..nti dye akan hilang sendiri..

Normal sis, nanti dia akan jatuh sendiri