Buka 2cm dah 3 hari

Hai semua. Selalu mengambil masa berapa lama ya cm tu untuk terus bukak? 3 hari lepas saya g hospital dh bukak 2cm tapi kena halau balik sbb takde sakit contraction dan rahim saya tebal doktor cakap. #seriusnanya #firstmom

13 Balas

Setiap org lain2 sis. X sma. Ada y cpat ada y lmbat. Mcm sy, mmg bnyk bjalan spnjg preggy smpai mnunggu hari pun lambat bukaannya 😅 overdue. Bukaan 2cm, sakit contraction 3 hari tp bukaan 2cm manjang. Mmg x lalu makan la Sbb mnahan sakit, tdo pun susah Sbb sakit contraction tu dkat2. G hosp kna suruh balik dlu sbb bukaan still 2cm. Smpai la hari serah diri.. doc tlg buka kan. Esoknya 4cm, masuk labour room, induce 😂 baby 9 months skrg