Buka 2cm dah 3 hari

Hai semua. Selalu mengambil masa berapa lama ya cm tu untuk terus bukak? 3 hari lepas saya g hospital dh bukak 2cm tapi kena halau balik sbb takde sakit contraction dan rahim saya tebal doktor cakap. #seriusnanya #firstmom

13 Balas

masa bersalin haritu, lagi 2 hari due tapi dah keluar tanda. pagi tu sy pergi pac check bukaan dah 2cm, terus admit wad. maghrib tu pecah ketuban, tapi tunggu sampai tengah malam still 3cm je. lepastu proceed emergency czer. sebelum admit tu ada tanya doktor, doktor cakap diorang akan monitor 2 hari kalau bukaan masih sama 2cm, baru diorang akan induce. lagi satu tips, awak kerap bersama dengan suami time time macam ni, boleh bantu bukaan bukak cepat. pastu awak exercise, ikut youtube.

1y ago

Yes yg penting baby n ibu selamat🥹🥹❤️ tula saya pun masih confius nak bersalin dkt HKL or swasta. sbb HKL paling dkt dgn rumah ktorg. cuma haritu ada kwn kena tunggu dlm kereta tahan sakit sbb katil penuh. Masih terfikir2 lagi nk daftar yg mne😂 Aamiin Terima kasih atas doanya 🥰❤️