keluar cecair coklat awal kehamilan

hai semua, saya pregnant 7weeks. nak tanya normal ke kalau keluar mcm tompok/cecair coklat? risau sbb ni first baby #pleasehelp

11 Balas

Better pegi hospital sebab ada org normal pregnant keluar spotting coklat, ada org tu tanda bahaya pada kandungan..macam sy dulu asal naik kereta ke basuh pinggan mesti keluar spotting coklat..then refer pakar dia tulis dalam buku pink alert threatened miscarriage lepastu bagi ubat kuat rahim consume utk 16w..btw after 12w baru sy takde turun benda tu lagi..alhamdulillah kandungan selamat sampai lahir

2y ago

Alhamdulillah 🥰

Alhamdulillah, ptg smlm terus ajak suami pegi kecemasan hsptl. dorg check details semua scan, doc ckp xde ape yg serius. cuma kena extra jaga if ada lagi, makin byk perut makin sakit cepat2 dtg hsptl balik. setakat ni masih normal, kena byk rest. tq semua share experiance & pendapat, semoga Allah permudahkan segala urusan kita semua Aamiin2 InsyaAllah 🥰

mcm sya sis..dr awal kehamilan smpai skrg biasa ada spotting.. mngkin jgak pembawaan.. slalu check sma doc asal ada kluar drah atau pn cecair kecoklatan...tp baby alhamdulillah shat jgak.. skrg dah 36w4d..

2y ago

Alhamdulillah

Sy jd cmni dari 7w smpai 12w. Masa 12w ada ambik sampel kputihan guna muncung itik. Dia ada bg ubat antibiotik lpstu xda dh cecair berwarna tu smpai skrg dh 21w.

Keluar cecair coklat mungkin normal mungkin tak..saya macam ni juga lepas tu keguguran masa 12 weeks...seminggu keluar cecair coklat lepas tu bleeding

2y ago

sama sis..gugur masa 8 weeks

lepas coklat dia akan turun warna pink lama2 dia akan merah tu sis..kena jumpa Dr..dulu sblm gugur tu tanda2 yg ada..

Ada setengah orang normal ada yang tak..better sis jumpa dokter..saya haritu dokter bagi ubat kuatkan rahim..

saya pernah jadi camni masa 5minggu, terus g jumpa doktor, alhamdulillah baby ok

2y ago

Saya sedang alami jugak kadang coklat , kdg merah jambu, kena baring je, kalau gerak sidai kain ke ap, dia kluar bila pakai pantyliner tak nmpak pulak, bila kencing dia kluar, takut pulak jadi, hari tu saya bleeding banyak jugakk penuh pad, terus ke KK, doktor scan baru nmpak kantung je. Ni masih spotting masih takut.

X awak. Baek cepat2 terus g klinik atau hosp.. Takut ada sesuatu yg xkena tuu sis.

Jumpa doktor untuk scan dan dapatkan ubat.