Mengira pergerakan bby

Hai semua saya nk tanye lah ada tak pengalaman mummy kat sni, mengenai pengiraan pergerakan bby, sya mempunyai msalah dlm pengiraan, pergerakan bby sye agak kurang bergerak pada waktu siang, tpi mlm dia aktif,adakah ianya normal, saya ada buat scan di swasta utk check kndungan sye, dan doc bagithu tak de apa2 msalh cuma bby kurang bergerak shaja, adakah ianya normal ye mummy, kndungan sye 28weeks, ini kandungan pertama sye selepas 4 tahun ttc, boleh share tak pengalaaman mummy#ingintahu #pleasehelp #firstbaby #firstmom

2 Balas

boleh kejut dia..time siang tu jgn buat kerja sgt.. kalau untuk yg tak bkerja mcm sy,ada masa untuk kejut dia. kalau untuk ibu yg bkerja tu mungkin kne cri masa rehat kejap dan kjut bby. sy set masa untuk buat kerja rumah smua sbelum pkul 11/12 dah siap. lpastu sy rehat . sama ada bersandar/bring mngiring. boleh mkn aiskrim/minum air sejuk.

Wktu pagi selalunya kita tgh bekerja/buat aktiviti, mmg normal bby tak aktif sbb dia penat. So awk kena rehat & kejut bby utk bg dia bgerak. Blh minum air sejuk/ rehat baring mengiring utk galakkan bby gerak.