Power pumping .

Hai semua , saya nk Tanya power pumping tu nk buat tiap hari ke atau smggu skli je ? Susu sy drop sblh kanan . Atau punca breast kecik ke susu jd sikit ? Sbb breast sy sblh besar sikit sblh kecik sikit . Tak sama . Yg kri tu elok je . Yg kanan tu kalau pam 1oz je dpt tp masa berpantang , dpt 2-3oz . Anak sy bru 3 bln . Lepas sy mkn pill perancang belah kiri tu mmg drop . Skrg sy stop perancang dan rancang sndri . Tgh cuba utk meriahkn blk susu belah kri . #bantusharing #ingintahu #firstmom #pleasehelp

2 Balas

awak epmom atau baby ada directfeed? if baby directfeed, adakah baby hanya directfeed sebelah sahaja. selalunya breast unbalance ni sebab baby hanya directfeed sebelah sahaja. apa yg awak boleh buat adalah kerap offer baby pada breast sebelah kiri. ataupon awal boleh buat tandem pumping. power pumping ni awak boleh buat 2minggu direct. bila rasa production susu dh normal boleh stop. waktu paling terbaik nak buat power pumping adalah antara jam 12am~5am. time ni hormon prolaktin sgt tinggi

Ikut saranan, power pumping seeloknya sehari sekali. Tp sy powerpump lebih dari tu. Dia ikutkan u jgn stress sbb kalau stress lagi dia takmau keluar sis. And jgn kira berapa ml / oz. Pakai pek kecik or botol kecik so u tak rasa susu u sikit. Sbb dia main psychology u. Bykkan makan makanan berserat & protein tinggi ya. Goodluck!