Dinding Rahim

Hai semua saya nak tanya, kalau tanda2 kita pregnant dinding rahim kita tebal ke ? Doktor akan akan cakap tebal ke ? Sebab baru ni saya pg klinik doktor tak cakap pula pasal dinding rahim tebal. Disebabkan period dah lewat 3 minggu, upt negatif, doktor sruh cek lagi 2 minggu. #ingintahu #bantusharing #firstbaby #pleasehelp #seriusnanya #1stimemom

5 Balas

Ya, dinding rahim akan menebal utk prepare for pregnancy. Tapi doktor cakap ke tak tu xsemestinya. Kadang2 dorg suruh je cek plk lagi 2 minggu. Don’t worry. Follow je, tapi kalau ada sakit2 or bleeding or benda2 yg xsepatutnya, cepat2 ke doktor ye. Mmg merisaukan kalau belum betul2 sure, minta2 semuanya baik2 sahaja lah

3y ago

Kalau dinding rahim tebal, check upt positif. Mmg pregnant kan

Dinding rahim tebal sbb preparing for pregnancy. Tp kalau tk jadi, akan turun sebagai period. Doktor mungkin akan ckp kalau buat ultrasound, nampak dinding tebal atau tk. Tp tk semua doktor lah yg akan ckp mcm tu.

Puan macam mana sekarang? Saya pun alami yg sama macam puan sekarang. Period dah delay 22 hari. Buat scan dari bawah doc cakap dinding rahim tebal 1.05cm. Lagi 2 minggu Doc suruh cek upt.

3y ago

sy check pregnant kat hsp pun doc cakap dinding rahim tebal, tu bermakna pregnant 🥰

selalunya dinding rahim tebal utk persediaan pregnancy

3y ago

Saya masa 3dec scan doc kata dindin rahim tebal tk nampak kntung lagi, Saya test upt clearblue positif 2-3 30dec dia suruh prgi balik. Normalkan

Hi sis nk tnya sis pregnant ke skrg yg ni?