Family inlaw

Hai semua saya nak luah sikit sebab saya takde sesiapa yg saya rasa nak luahkan perasaan ni.. Saya rasa agak terasa bila org downgrade sebab kami warded dkat hosp kerajaan... And tak ambik insurance.. Anak saya warded dan tiada insurance so kami pergi ke hosp kerajaan tapi inlaws sngt bising sebab kami tak buat insurance untuk anak.. Waktu saya tgh busy settlekan anak di ward emergency, inlaw boleh ws saya untuk isi form insurance... And push saya untuk buat insurance situ sini.. Saya rasa sngt pressure and sampai satu tahap saya rasa useless... And kenapa org nak kena pandang serong dgn org yg warded kan anak dkat hosp kerajaan... Bagi saya, kami belum mampu untuk commit bayar insurance so kami tak terfikir langsung untuk ambil... Buttt org sekeliling saya keep pushing saya mcm saya ni teruk sngt tak warded kan anak saya dkat hosp swasta... Apa mommy2 rasa if itu terjadi and adakah warded di hosp kerajaan adalah satu isu untuk downgrade kan your own family? #bantusharing #ingintahu #seriusnanya

19 Balas

abaikan kata org sis..buat saja ikut kemampuan kita..sa pun dulu beranak anak 1st hosptl kerajaan jg..bayaran pun sgt mura bgi sa banding dengan swasta..its no use menyusahkan diri dengan p swasta bila thu kewangan tak stabil..tmbh2 lg dengan ekonomi skrg..

dengar kata orang boleh depress kita sis..as a human klau kita rasa apa yg kita buat tu betul kita teruskan sebab kita tahu siapa kita dan of course kita akan bt yg trbaik utk org kita syg..yg lain kite berserah je sbgai hamba allah

last2 private tak boleh handle, tolak kat gov jugak.. ingat semua private ada pakar yg ok ke.. byk dh kes private lepas tangan kat gov.. sejenis toxic family inlaw mcm ni lah.. dia je yg bagus..

abaikan pemikiran kolot mcm tu. ikut kemampuan kita je sis. lain la kalau dia tanggung bayar insurance kita bulan2. baru lah boleh nak sembang pungpang2

Sis bgtahu jer dia sis boleh isi form tu KALAU dia yang bayarkan bulan2. Kalau bukan dia yg bayarkan suruh dia duk diam2 jer.

You punya in law semua kerja insurance agent ke, asyik nak jual insurance kat you je...

tak pelu stress sis .. buat tak tau je la.. kalau dia push juga suruh dia la yg bayar..

bgtau inlaw, daftar on kalau byarkan bulanan, blh?

xyah dilayan