Najis bayi

Hai semua. Saya nak bertanya. Normal ke najis anak saya macam ni. Anak baru berumur 26 hari. Anak minum susu Lactogen. Saya dah takde susu badan. Anak tak cukup susu kalau bagi susu badan. Sebelum ni okay najis nya berwarna hijau betul tapi hari ni hijau lain sikit. Adakah ini normal. Saya sertakan gambar sekali. Maaf yer untuk gambar nya.

Najis bayi
3 Balas

Mungkin sis boleh cuba refer carta baby stool ni. Kalau ikut, dark green adalah normal bagi baby yang formula fed. Tapi saya nasihatkan sis ke hospital untuk rujuk paediatrician and clarify your concerns, thats much better. Cepat tahu keadaan sebenar baby adalah lebih baik! Insya’allah baby sis baik2 saja 🙆🏻‍♀️

Najis baby sepatutnya warna kuning, bukan hijau. Rasanya kena tukar susu. Atau cairkan sukatan

Macam tak normal sebab najis anak sy sampai 4 bulan ni masih kuning.. mungkin sebab susu tu