Bersalin / raya

Hai semua , saje la nk meluahkan . Sy punya EDD 8 mei nnti , kira dlm bulan kita smbut aidilfitri. Nak dijadikan cerita tahun ni raya pertama kali dgn keluarga suami jdi mertua selalu sgt tnya dan ajk sruh balik raya . Pjalanan ke kelantan smua tau mcm mna akn jem time aidilfitri . Pastu adik ipar pulak nk brtunang ketika raya ketiga . Sy luah dkat suami , bukan tknk balik ke kg , tapi msatu sy btul da sarat sgt mengandung, lgipun ini ank pertama kita tktau ape akn jdi msa dlm pjalanan tu . Sy btul btul stress , sbb bila tiapkali mertua call/jumpa mesti duk bangkitkan hal blik jugak kg . Dalam hti sy , kalau nak sangat beraya , balik jelah . Sy ni tggu msa nk bsalin . Lagipun sy akn pantang rumah mak sy sndri . Ti tksmpai hti nk ckp takot bmasam muka . Ade sape boleh bg nasihat ke ape supaya sy boleh kongsi dkt suami sy . Sedih rsanya sbb org tk aggap kita nk bsalin ni satu prkara penting 😢

21 Balas

mcm sy alhamdulillah dua2 family sgt memahami... edd 2/6, family mertua suruh rest je sepanjang pregnant, nnti dh habis pantang baru balik segamat, sy kat kelantan.. dia x bagi sy lasak2, naik kete jln jauh... masalahnya saya la y rindu kampung suami, tahun ni tak balik lagi sana.. sy ttc 5 tahun

1y ago

semoga dipermudahkan urusan sis jgk..