Buku pink bila buat?check HB semua tu bila??

Hai semua, nk tanya, sepatutnye buku pink ni kena buat time usia kandungan berapa?? Sy 1st check up di KK Singapore ni, 11 minggu still doc x buat lg buku pink sy . Cek hb ape semua pun belum..#ingintahu #firstbaby

10 Balas

Sy 6 minggu dh buat buku pink. Selalu nya nurse kk mmg galakkan untuk buat awal. Terutama utk yg berisiko, kalau pernah ada history keguguran, hamil luar rahim & etc mmg diorg suruh register awal kat kk 😊

rsenye sblm 12w sis...sy thu pregnnt 7w...lpstu sy g swsta dlu...dh 10w cmtu sy g kk buat apppointment..11w nurse call sruh dtg buat bku pink dh.

biasa kat sini 10w dah buat buku pink. kalau atas 12w katanya delay app

sy esok bru nurse buka buku..12w 2 day..app dri 6weeks

sya .6mnguu dah buku pink ..🙈😘

Semoga dipermudahkan segala urusan

Kat singapore pun disebut buku pink ya?

2y ago

Nnt buat cek up boleh tanya pada doc, mcmana prosedur di SG sediakan rekod kesihatan ibu & anak untuk dijadikan rujukan di MY.

kandungan dah masuk 3bulan

sya 7 week dah buka buku

selalunya sebelum 12w