demam ketika mengandung

hai semua nak tya penah tak mommy2 demam ketika mngandung?

4 Balas

Demam tu biasa sis.. sebab bila kita mengandung, suhu badan memang jd tinggi sikit dari biasa. Ada juga org yg senang nak jatuh sakit, batuk, selesema, sebab imun jadi rendah sikit faktor terima janin baru, cuma kalau berlarutan/makin teruk, jumpa doktor..

Semua ibu hamil x sama simptom.. tapi kalau itu disebabkan hormon kita bertukar semasa mengandung, ia perkara biasa.. tapi jgn lupa refer doktor untuk pemeriksaan lanjut,tanya sama ada ia x menjejaskan keselamatan kesihatan sis dan baby.

Saya selalu demam masa pregnant. Pernah makan panadol beli, tapi sakit peranakan. Kesian anak, jadi lepastu memang akan pergi klinik je untuk dapat kan ubat.

sya bru2 ni dmm.. huhu truk jgk smpai kna msuk wad 3 hri. better refer dktor cz klu suhu bdn pns sngt ble mnjjaskn bby dlm kndungn.