kerak keras

Hai semua nak tanye kerak pe ye yang melekat kt dahi anak saya tu ? Camne nk hilangkan? #1m9d

kerak keras
17 Balas

Ank sy dlu lg teruk. bole kata atas kepala sume penuh. smpi xtumbuh rmbut ats kepala tu. bwk g klinik sume tgok pn kata kesian baby. sekali ade sorang nurse suggest pkai santan kelapa n sikat biar ggur kerak2 tu. tapi buat perlahan2. alhamdulillah lps seminggu baik elok n rambut ank tumbuh lebat n sihat skrg ni. dh 4 thn dah ank tu..

Baby Sya Setiap hari Guna mandian Cetaphil baby body&hair dapatkan di watsons atau farmasi berdekataan dan saya gunakan baby Lation johnsons milk+rice kat muka & badan baby, lama2 hilang bersih kulit baby lembut ja senang ja nak cari 2 bahan ni sis cuba la semoga bermanfaat sis

anak sy penah jdi cmni dlu mse dlm sebulan lebih , sy sapu vaseline jea , sbb anak sy olive dgn baby oil dia tk tahan , jdi naik ruam pulak , bila sapu vaseline , alhandulilah elok

Anak Saya dulu ada gini tapi area kening .. saya rajin sapukan baby oil dekat kerak tu lama lama dia lembut dia tanggal sendiri .. jangan cabut sendiri tau biar je nanti dia tanggal juga

1y ago

Sis guna baby oil pink tu ke. Nak Tau sbb Sy pun sama juga

letk minyak rmbut pn ble sis . tunggu dia kembang baru buka pelahan2 sis . lama2 akan hilang nnti . anak sya pun macam ni smpai ke mata lgi

Kerak di kepala tu dipanggil Cradle Cap. Anak sulung & ke2 ada jg ni dulu. Tp anak ke3 ni tiada pula. Sya guna mandian produk Young Living.

biasa anak saya dlu ade dekat kepala.. mmg banyak.. puan rajinkan sapu minyak ye.. sapu perlahan lahan.. lama2 nnty insyaAllah akn hilang

sis ambil kelapa parut cmpur garam sikit letak dlm kain lampin baby..letak sikit je..dlm segengam bby je..ph2 sis sapu slow2..

campurkan minyak ngan air kemudian sapu kat kerak tu.. agak2 da kembang gosok slow2 ngan kain atau tisu basah

Mommy... Jgn risau ank sy dlu pun mcm ni... Sapu vaselin gosok lembut3 dia tanggal kulit bby pun xpedih