Susu

Hai semua. Nak tanye baby minum susu fm. Utk usia 5 bulan. Berapa oz ye sekali minum?

1 Balas

Kalau baby sy 5oz setiap 4 jam

5y ago

Sy bagi dia rutin. And everyday dr dia 2 bulan sy biasakan. Cth. Slalunya 630pm mcm tu dia akan susu 5oz. Lps tu sy bawa dia main2. Dah main2 dia akan tdur skjp. Nanti jam 10 or 11pm mcm tu ay kejut kan tukar diapers n tukar ke bj tdur dan susu kan dia. Ms ni kalau dia nak bermain sy tak bawa main. Sy diam jer😂. Lps dah susu smua tukar baju smua , sy dodoi kan kjp, letak atas katil dia akan sendiri nya tdur smp la ke 5 pagi. Selalunya bila tukar ke baju tidur dia akan faham dah masuk waktu tdur yg pjg utk dia.Nanti 5am tu, susu kan, tukar diapers n dia akan tdur kejap lg. Smp 7lbh pagi dia bangun. Mula2 tu susa juga bak bagi dia biasa. Tp lama2 dia terbiasa dan automatiknya akan ikut timing tu. sis cuba. Tp memang mula2 tu kena byk sabar la.