6w3d scan tak nampak heartbeat

Hai semua, nak tanya siapa pernah buat TVS tapi masa usia 6w masih belum nampak jantung ?

3 Balas

normal. sy scan 6w kantung kosong. repeat 9w baru nampak janin dan kelip2 jantung. usually scan 5-6w ni cuma nk tgk kantung tu duduk mana saja..either dlm rahim or luar rahim. janin usually nmpk paling awal 7w.

2mo ago

Sepatutnya 7W tapi baru 6W , masa 5W sy scan , 6W pun sy scan lagi . Masa 5w scan nmpk kantung je , 6w scan dh nmpk janin tapi xada heartbeat plk . Okey baik awk , sy try prgi klinik lain plk tapi nk tggu 8w 😁

tggu besar skit dlm 8w+ br scan.. sy 8w3d scan atas perut tak nanpak, kena scan kot bawah br nanpak , ukuran baby 7w6d + FH ..

2mo ago

Kalau ikutkan first day period kan ? Tapi sy pun lari smggu bila scan dkt klinik 😅. Pdahal period regular je

ari tu saya cek nampak janin 6minggu degupan belum ada lagi..

2mo ago

Biasa sis. Saya 6 weeks pon tak nmpk jantung lg. Tiap kandungan berbeza. Selagi takde any bleeding or spotting @ sakit perut, in shaa Allah semua okay. Just repeat scan for another 2 weeks cmtu. In shaa Allah nampak dh. Moga sihat2 aja sis dan baby🤲