Daftar bersalin di hospital

Hai semua.. nak tanya, masa bila ya nak daftar bersalin dekat hospital? Sy sekarang dekat Selangor, cadang nak bersalin dekat kampung sebab anak sulung.. Ada yg tau masa bila nak kena daftar atau boleh terus datang hospital masa due date je?

1 Balas

Biasa dkt Kampung ada KK atau klinik desa.. Lebih baik daftar awal Di KK atau KD untuk nurse tahu yg sis akan bersalin dkt daerah/kawasan mereka.. Sbb lps bersalin (balik rumah) nurse KK /KD yg pantau sis n baby.. Smpai lh checkup seterusnya.. Apa2 pertukaran kena inform.. ❤️

4y ago

baik.. terima kasih ya..